Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Házi hamburger, Levintől
2014.09.29

hamburger.jpg

Hozzávalók 6 hamburgerhez 500 g darált marhahús (készülhet sertésből is, de marhából az igazi!), 1 tojás, 1 fej hagyma, 1 tk mustár, só-bors, őrölt kömény, petrezselyem, 2 ek zsemlemorzsa és (Jamie Oliver ajánlásával) egy kávéskanálnyi tört koriander, 6 db hamburgerzsemle, olaj, továbbá paradicsom, jégsaláta, csemegeuborka, lilahagyma, sajt, mustár, majonéz, ketchup - ahogy szeretjük

Elkészítés A hagymát apróra vágjuk és olajon megdinszteljük. A húst összekeverjük a tojással, a kihűlt hagymával, zsemlemorzsával, mustárral és a többi fűszerrel. A húsmasszát hatfelé osztjuk és kissé lapított húspogácsákat készítünk. Kevés olajon megsütjük. A félbevágott zsemlékbe pakoljuk a hamburgerhúsokat és a további választott hozzávalókat.

Tippek Tálalhatjuk hasábburgonyával vagy burgonyachipsszel, de önmagában is nagyon laktató. Ha egyszerre nem sütjük meg az összes húspogácsát, mélyhűtőben remekül eltarthatók. A hamburger kiváló gyerekzsúrokra is, pláne, ha hagyjuk, hogy mindenki elkészítse a sajátját. 

Levin mondja Garantálom, ha otthon készítetted és kóstolod, hanyagolni fogod a gyorséttermi verziót. Egyszerű, hamar elkészül és nem műanyag ízű.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.