Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Hawaii sonkatekercs
2013.04.13

hawai-sonkatekercs-0031.jpg

Hozzávalók 4 személyre 12  vékony szelet sonka, 2 bögre (2,5 dl-es bögre) aprított lilakáposzta, 1 bögre aprított fejeskáposzta, 1 bögre aprított sárgarépa, 2 bögre lecsöpögtetett, aprított ananász (konzerv), 1 citrom reszelt héja és leve, 2 ek porcukor, 2 dl tejföl, 2 ek majonéz, 1 bögre pirított, darabolt dióbél, 1 kis fej aprított vöröshagyma, őrölt színes bors

Elkészítés A saláta alapanyagait lehetőleg elektromos aprítóval daráljuk egyforma kis darabokra, az ananászt késsel aprítsuk fel, és az egészet tegyük egy nagyobb tálba. Készítsük el a dresszinget a tejföl, majonéz, citromlé, citromhéj, aprított hagyma, porcukor hozzáadásával. Keverjük össze a salátával, fűszerezzük frissen őrölt színes borssal, tegyük lezárható edénybe, és tarsuk 1-2 órán át hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

Az összeállítás előtt adjuk a salátához a pirított, darabolt diót is, majd a salátából kanalazzunk a sonkaszeletekre, készítsünk tekercseket, és az így összeállított töltött sonkákat rendezzük egymás mellé egy tálon.

Tipp A töltelékből érdemes akár többet is készíteni, mert önálló salátaként is elfogyaszthatjuk, vagy igazán üdítő és ízletes köret lehet sültek kísérőjeként.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.