Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hawaii sonkatekercs
2013.04.13

hawai-sonkatekercs-0031.jpg

Hozzávalók 4 személyre 12  vékony szelet sonka, 2 bögre (2,5 dl-es bögre) aprított lilakáposzta, 1 bögre aprított fejeskáposzta, 1 bögre aprított sárgarépa, 2 bögre lecsöpögtetett, aprított ananász (konzerv), 1 citrom reszelt héja és leve, 2 ek porcukor, 2 dl tejföl, 2 ek majonéz, 1 bögre pirított, darabolt dióbél, 1 kis fej aprított vöröshagyma, őrölt színes bors

Elkészítés A saláta alapanyagait lehetőleg elektromos aprítóval daráljuk egyforma kis darabokra, az ananászt késsel aprítsuk fel, és az egészet tegyük egy nagyobb tálba. Készítsük el a dresszinget a tejföl, majonéz, citromlé, citromhéj, aprított hagyma, porcukor hozzáadásával. Keverjük össze a salátával, fűszerezzük frissen őrölt színes borssal, tegyük lezárható edénybe, és tarsuk 1-2 órán át hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

Az összeállítás előtt adjuk a salátához a pirított, darabolt diót is, majd a salátából kanalazzunk a sonkaszeletekre, készítsünk tekercseket, és az így összeállított töltött sonkákat rendezzük egymás mellé egy tálon.

Tipp A töltelékből érdemes akár többet is készíteni, mert önálló salátaként is elfogyaszthatjuk, vagy igazán üdítő és ízletes köret lehet sültek kísérőjeként.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés