Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 12 vékony szelet sonka, 2 bögre (2,5 dl-es bögre) aprított lilakáposzta, 1 bögre aprított fejeskáposzta, 1 bögre aprított sárgarépa, 2 bögre lecsöpögtetett, aprított ananász (konzerv), 1 citrom reszelt héja és leve, 2 ek porcukor, 2 dl tejföl, 2 ek majonéz, 1 bögre pirított, darabolt dióbél, 1 kis fej aprított vöröshagyma, őrölt színes bors
Elkészítés A saláta alapanyagait lehetőleg elektromos aprítóval daráljuk egyforma kis darabokra, az ananászt késsel aprítsuk fel, és az egészet tegyük egy nagyobb tálba. Készítsük el a dresszinget a tejföl, majonéz, citromlé, citromhéj, aprított hagyma, porcukor hozzáadásával. Keverjük össze a salátával, fűszerezzük frissen őrölt színes borssal, tegyük lezárható edénybe, és tarsuk 1-2 órán át hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
Az összeállítás előtt adjuk a salátához a pirított, darabolt diót is, majd a salátából kanalazzunk a sonkaszeletekre, készítsünk tekercseket, és az így összeállított töltött sonkákat rendezzük egymás mellé egy tálon.
Tipp A töltelékből érdemes akár többet is készíteni, mert önálló salátaként is elfogyaszthatjuk, vagy igazán üdítő és ízletes köret lehet sültek kísérőjeként.