Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Hawaii csirkemell
2013.07.14

hawaii-csirkemell-022.jpg

Hozzávalók 4 személyre 2 db nem túl nagy, filézett csirkemell, 1 db lilahagyma, 1 db nagy ananászkonzerv, 1 dl chiliszósz, 1 ek méz, 1/2 citrom leve, só, bors, olívaolaj

Elkészítés A csirkemellet felkockázzuk és az ananászkonzerv levéből, chiliszószból, mézből és citromléből készült páclében néhány órán át pácoljuk.

Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk és a felcsíkozott lilahagymát hirtelen megpirítjuk rajta. Kissé megsózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a csirkemelldarabokat, a páclevet tegyük félre. A húst puhára pároljuk, majd lepirítjuk. Ekkor hozzáadjuk az ananászkockákat és felöntjük a páclével. Összeforraljuk, hagyjuk, hogy a pác is nagyjából elforrja a levét. Akkor finom, a hús és az ananász is kissé karamellizálódik. Forrón tálaljuk.

Tipp Párolt rizst adjunk hozzá köretnek. Dobjuk fel egy pár darab felcsíkozott, friss mentalevéllel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.