Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 48 db minimuffinhoz (vagy 12 db nagyhoz) 1 közepes fej vöröshagyma, 15 dkg angolszalonna, 30 dkg liszt, 2 tojás, 5 dkg lapmandula, 1 csomag sütőpor, 1 dl olaj, 1 dl tej, 1 kis pohár tejföl, 1 mk só, őrölt bors ízlés szerint, 10 dkg reszelt sajt a tetejére
Elkészítés A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk. Ezután a serpenyőbe tesszük a feldarabolt hagymát és a felkockázott angolszalonnát. Egy kevés ojalon megpirítjuk, kihűtjük.
Keverőtálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot, hozzákeverjük az összetört pirított mandulát. Egy másik tálban felverjük a tojásokat, összekeverjük a tejjel, olajjal, tejföllel, a kihűlt hagymával és szalonnával, majd az így kapott masszát beledolgozzuk a lisztbe.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra, a muffinformákat kivajazzuk és kanál segítségével 3/4-ig töltjük tésztával. Amennyiben miniformákat használunk, két adag lesz ebből a mennyiségből. A tésztahalmok tetejére bőven szórunk a reszelt sajtból és 15 perc alatt készre sütjük a muffinokat. A nagy formákban tovább sül, kb. 20-25 perc kell hozzá.
Tipp Szórhatunk a sütemények tetejére szezámmagot is.