Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook

Guacamole
2012.02.14

guacamole.jpgHozzávalók 4 főre 2 érett avokádó, 1 citrom leve, 1 ek olíva olaj, 1 kis fej lilahagyma, 2 db paradicsom, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, 2 ek tejföl, petrezselyemzöld

Elkészítés Az avokádókat meghámozzuk, magjukat eltávolítjuk, húsukat kikanalazzuk, egy tálba tesszük, meglocsoljuk citromlével és az olívaolajjal. A lilahagymát apró kockákra vágjuk, a paradicsomokat meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk, a fokhagymát apróra zúzzuk és az avokádóhoz keverjük. Amennyiben villával dolgozunk, darabosabb lesz a guacamole, de pépesíthetjük botmixerrel is, hogy krémesebb állagú legyen. Végül belekeverjük a tejfölt is, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd megszórjuk frissen aprított petrezselyemzölddel.

Tipp Azonnal fogyasszuk, mert az avokádó könnyen megbarnul. Kínáljunk hozzá pirítóst vagy tálaljuk sültek mellé. Ízlés szerint készíthetjük chilivel, tabasco szósszal  is.

Kisokos A guacamole (Közép-Amerikában és Kubában: guacamol) avokádóból készült finomság különféle változatokban, a mexikói konyha és a tex-mex ételek világából.  (A tex-mex  a mexikói konyha ízeit hordozza, ám az ételek kevésbé csípősek és gyorsabban elkészíthetők, mint eredeti mexikóiak.)