Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Quiche Lorraine padlizsánnal és cukkinivel
2012.12.13

quiche-lorraine-padlizsannal-es-cukkinivel-006.jpgHozzávalók 20 dkg vajastészta (mirelit), 10 dkg bacon kockázva, 2 dl tejszín, 1 mk só, 1 csipet őrölt fekete bors, egy csipet őrölt szerecsendió, 3 tojás, 10 dkg reszelt sajt  ( lehet többféle is), 1 db padlizsán, 1 db cukkini, 1 db lilahagyma

Elkészítés Nagyméretű, hullámos oldalú tortaformát kivajazunk és kibélelünk a felolvasztott vajastésztával úgy, hogy az oldalát is bevonjuk. Az esetleg kilógó tésztákat késsel vágjuk le, hogy a lepényszép  legyen. Forró sütőbe tesszük és kb. 10 percig elősütjük, nehogy a tészta nyers maradjon.

A padlizsánt és a cukkinit felkarikázzuk, kiolajozott tepsibe terítjük, kissé besózzuk, a tetejükre is quiche-szelet-002.jpgcsurgatunk olajat, majd forró sütőbe tesszük és kb. 20 perc alatt megpároljuk és pirítjuk. A felcsíkozott lilahagymát és a baconkockákat serpenyőben összepirítjuk, a zsírból kivesszük, és megszórjuk velük az elősütött tésztát. A kisült padlizsán- és cukkiniszeleteket elrendezzük a  tetején. A tejszínt összekeverjük a felvert tojásokkal, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, belekeverjük a reszelt sajtokat és ezt a masszát óvatosan beleöntjük a tésztába. Lassú tűzön kb. 40-45 percig sütjük.  

Tipp A tésztát mi is elkészíthetjük: 10 dkg puha vajat, 20 dkg lisztet, 1 ek tejfölt és 1 kk ecetet 1 mk sóval alaposan összedolgozunk, és néhány órán át hűtőben pihentetjük. A lepény készítésekor a fent leírtak szerint  járunk el.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.