Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Provance-i olajbogyókrém fűszeres lepénykenyérrel
2014.12.16

provance-i-olajbogyokrem-fuszeres-lepenykenyerrel-008.jpg

Hozzávalók Az olajbogyókrémhez 20-20 dkg magozott fekete és zöld olajbogyó, 1 ek kapribogyó, 2 db szardella, 5 db szárított paradicsom fűszeres olajban eltéve, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek olívaolaj, 1/2 citrom leve és reszelt héja, 1 kk mustár, őrölt bors, kakukkfű

8 db fűszeres lepénykenyérhez  15 dkg fehér búzaliszt, 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 1 ek paradicsomszósz, 2 dl forró kefir, 1/2 csomag sütőpor, 1 ek olaj, 2 mk só, 1 kk őrölt kakukkfű, 1 kk őrölt bazsalikom

Elkészítés Először a lepényeket készítjük el. A liszteket tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval, az őrölt zöldfűszerekkel, a sütőporral, beledolgozzuk a felforrósított kefirt, a paradicsomszószt és az olajat. Rugalmas tésztát állítunk össze és kb. 10 percig gyúrjuk. Nyolc cipócskára szedjük szét és fél órán át állni hagyjuk. Ezután kör alakú lepényeket nyújtunk belőle, lehetőleg hajszálvékonyra. Végül felforrósított palacsintasütőben, olaj nélkül, kb. 20-20 másodperc alatt mindkét oldalon megpirítjuk a lepényeket.

Az olajbogyókrémhez a hozzávalókat elektromos aprítógépbe tesszük és darabos krémmé zúzzuk. Utólag még ízlés szerint fűszerezhetjük borssal, vagy a többi hozzá való fűszer bármelyikével.

Tipp Tálaláskor a krémet tálkákba szedjük, cikkekre vágott lepénykenyerekkel megtűzdelve kínáljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.