Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Francia szőlős kacsa
2010.09.15

Kép Hozzávalók Egy 1,5 kg-os kacsa, 5 dkg kockára vágott sertéshús (dagadó), 1/2 kg szőlő, 1 ek borókabogyó, kakukkfű (1 kis ág), 4 ek olivaolaj, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl fehérbor, 1/2 dl konyak, 1/2 dl víz, 1 ek vaj, 2,5 dl sör, só és bors

Elkészítés A megtisztított kacsát sóval-borssal bedörzsöljük, a borókával, kakukkfűvel, a sertéshússal és az egész hagymával együtt tepsiben a sütőbe rakjuk, aláöntjük az olajat. Alacsony hőfokon puhára sütjük (kb. 1,5 óra), a végén sörrel megkenegetjük, hogy szép pirosra és ropogósra süljön.

A pár percig takarékon együtt forralt bort, a konyakot és a vizet olvasztott vajra rászűrjük, beletesszük és 5 percig főzzük a leszemezett szőlőt, majd a gyümölcsöt leszűrjük. Ezzel rakjuk körbe a tálra helyezett, feldarabolt sült kacsát.

Tipp Krokettel vagy krumplipürével kínáljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.