Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Francia sertésszelet sárgadinnyével
2010.06.19
Kép

Hozzávalók 4 főre 8 szelet sertéstarja vagy hosszúkaraj, 1 db nem túl érett sárgadinnye, 2 ek mustár, 4 gerezd fokhagyma, 1 ek ecet, 1 ek citromlé, 1 ek porcukor, 2 ek tejföl, egy kevés reszelt szerecsendió, olaj a sütéshez, só, bors

Elkészítés A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és forró olajon mindkét oldalukat hirtelen pirosra sütjük. A zúzott fokhagymát alaposan összekeverjük  az ecettel, a mustárral, a porcukorral és a citromlével és aKép hússzeletekre öntjük, majd az egészet nagyon lassan puhára pároljuk. Az elkészült hússzeleteket tálra rendezzük és melegen tartjuk.

A sárgadinnyét kiskanállal kivájjuk, és a golyókat a visszamaradt  pecsenyelébe forgatjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, megszórjuk szerecsendióval, óvatosan összerázzuk, 1-2 percig főzzük, majd a húsra öntjük. Krumplipürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Tipp Keverhetünk  hozzá  más gyümölcsöket is, idénytől függően. Kezdők használják a sárgadinnyét cikkekre vágva.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.