Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 8 szelet sertéstarja vagy hosszúkaraj, 1 db nem túl érett sárgadinnye, 2 ek mustár, 4 gerezd fokhagyma, 1 ek ecet, 1 ek citromlé, 1 ek porcukor, 2 ek tejföl, egy kevés reszelt szerecsendió, olaj a sütéshez, só, bors
Elkészítés A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és forró olajon mindkét oldalukat hirtelen pirosra sütjük. A zúzott fokhagymát alaposan összekeverjük az ecettel, a mustárral, a porcukorral és a citromlével és a hússzeletekre öntjük, majd az egészet nagyon lassan puhára pároljuk. Az elkészült hússzeleteket tálra rendezzük és melegen tartjuk.
A sárgadinnyét kiskanállal kivájjuk, és a golyókat a visszamaradt pecsenyelébe forgatjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, megszórjuk szerecsendióval, óvatosan összerázzuk, 1-2 percig főzzük, majd a húsra öntjük. Krumplipürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Tipp Keverhetünk hozzá más gyümölcsöket is, idénytől függően. Kezdők használják a sárgadinnyét cikkekre vágva.