Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Francia csokoládétorta
2010.01.29

csokit.jpgHozzávalók 100 g keserűcsokoládé (60-70 %-os),100 g vaj, 50 g liszt,150 g cukor, 3 tojás. A bevonathoz: 80 g csokoládé, 80 g tejszín,10 g vaj, kakaópor vagy kókuszreszelék.

Elkészítés Megolvasztjuk a csokoládét és a vajat gőz fölött. Összekeverjük a cukrot a tojásokkal, a lisztet beleszitáljuk és egységes masszává keverjük. Most  a két keveréket óvatosan összedolgozzuk, és amikor teljesen egynemű, akkor kivajazott tortaformába öntjük. Alufóliával lefedve 180-200 fokon. 30-40 percig sütjük (a sütési idő vége felé tűvel ellenőrizzük, hogy átsült-e), majd rácsra borítjuk és kihűtjük.

A bevonathoz a csokit a vajjal gőz fölött megolvasztjuk, a tejszínt megmelegítjük és a csokival addig keverjük, amíg egynemű nem lesz, majd a krémmel (széles késsel) a torta tetejét és oldalát bevonjuk. Amikor a krém kissé  megdermedt, kakaóport vagy kókuszreszeléket szórunk rá.

Tipp Ízlés szerint szórhatunk rá porcukrot is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.