Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 6-7 db alma, 5 ek rétesliszt, 5 ek sima liszt, 6 dkg vaj, 2 ek tejföl, 5 ek porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, pici só, 5 ek baracklekvár
Elkészítés Egy tálban keverjük össze a lisztet, 5 dkg vajat, a tejfölt, pici sót . Az egészet összegyúrjuk, majd liszttel meghintjük. Az almákat meghámozzuk és közepes darabokra vágjuk. Egy közepes tepsit kikenünk a maradék vajjal, 3 evőkanál cukrot és fél csomag vaníliás cukrot egyenletesen a tepsibe szórunk, rásimítjuk az almákat, hogy a darabok szorosan egymás mellett legyenek. Rászórjuk a maradék cukrot. 180 fokra előmelegített sütőben és kb. 15 perc sütés után kivesszük (ha már a cukor rásült az almákra) és 10 percig hűlni hagyjuk. A tésztát a hűtőből kivéve vékonyra nyújtjuk, hogy formája és mérete a tepsibe illeszkedjen, majd ráterítjük az almára, széleit benyomkodjuk, visszatesszük a sütőbe és 170 fokon 50 percig sütjük .Ha a tészta már szépen barnul, a tepsit a sütő aljára téve 180 fokon további 10 percig pirítjuk. A kész torta tetejére még forrón kenjünk baracklekvárt. Vágjuk 10 cm-es kockákra és lapáttal ügyesen kivéve, langyosan tálaljuk.
Tipp A tésztát készítsük el előző nap és tegyük hűtőbe. A töltelékbe az almák közé keverhetünk darált diót és reszelt citromhéjat is, és fűszerezhetjük fahéjjal.