Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Francia almatorta
2010.01.28

fr-almatorta.jpgHozzávalók 6-7 db alma, 5 ek rétesliszt, 5 ek sima liszt, 6 dkg vaj, 2 ek tejföl, 5 ek porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, pici só, 5  ek baracklekvár

Elkészítés Egy tálban keverjük össze a lisztet, 5 dkg vajat, a tejfölt, pici sót . Az egészet összegyúrjuk, majd liszttel meghintjük. Az almákat meghámozzuk és közepes darabokra vágjuk. Egy közepes tepsit kikenünk a maradék vajjal, 3 evőkanál cukrot és  fél csomag vaníliás cukrot  egyenletesen a tepsibe szórunk, rásimítjuk az almákat, hogy a darabok  szorosan egymás mellett legyenek. Rászórjuk a maradék  cukrot. 180 fokra előmelegített sütőben  és kb. 15 perc sütés után kivesszük (ha már a cukor rásült az almákra) és 10 percig hűlni hagyjuk. A tésztát  a hűtőből kivéve vékonyra nyújtjuk, hogy formája és mérete a tepsibe illeszkedjen, majd ráterítjük az almára, széleit benyomkodjuk, visszatesszük a sütőbe és 170 fokon 50 percig  sütjük .Ha a tészta már szépen barnul, a tepsit a sütő aljára téve 180 fokon további 10 percig pirítjuk. A kész torta tetejére még forrón kenjünk baracklekvárt. Vágjuk 10 cm-es kockákra és lapáttal ügyesen kivéve, langyosan tálaljuk.

Tipp A tésztát készítsük el előző nap és tegyük hűtőbe. A töltelékbe az almák közé keverhetünk  darált diót és reszelt citromhéjat is, és fűszerezhetjük fahéjjal.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.