Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Fish and chips, Levintől
2014.07.25

fish-and-chips.jpg

Hozzzávalók 1 kg hámozott burgonya, 4 szelet fehér húsú tengeri hal (én cápaharcsát, vagyis pangasiust használtam), só, bors, halak-fűszerkeverék, olaj, 4 ek liszt, 1 tojás, sör, citrom

Elkészítés A burgonyát nagyobb darabokra vágjuk, sós vízben előfőzzük, leszűrjük és egy rövid időre a hűtőszekrénybe tesszük kiszikkadni. Használhatunk előző napról megmaradt főtt burgonyát is. Forró olajban készre sütjük. Egyszerre ne tegyünk túl sok krumplit az olajba, mert akkor nem tud igazán ropogósra sülni.

A halakat hosszában vágjuk félbe, sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze a lisztet, a tojást, a fűszerkeveréket és a sört. Ha szükséges, enyhén sózzuk. Ebbe a masszába forgassuk a halszeleteket, és bő, forró olajban süssük ropogósra. Citromszeletekkel tálaljuk.

Levin mondja Kedvelem az őrülteket. Van bennünk valami közös... A tévészakácsok közül is mindig a különcök vonzottak. Például Jamie Oliver a lazaságával, Keith Floyd a pohár boraival vagy Heston Blumenthal a bizarr lakomáival. Utóbbinak van egy másik műsora is, "A cél a tökéletes", ahol a legismertebb és legnépszerűbb ételek legeszményibb kivitelezését kutatja. Kezei között új formát ölt a bolognai spagetti, a sült csirke vagy a pizza. Tőle kaptam kedvet az amúgy sosem kóstolt fish and chipshez. Nem tudom, ez-e a tökéletes verzió, nekem mindenesetre nagyon ízlett!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.