Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Feketeszedres brownie, Levintől
2015.07.02

feketeszedres-brownie.jpg

Hozzávalók  100 g jó minőségű étcsokoládé, 100 g fehér csokoládé, 150 g vaj, 150 g cukor, 20 g vaníliás cukor, 3 tojás, 150 g liszt. 1 tk sütőpor, csipetnyi só, 150 g friss fekete szeder, fél tábla finom tejcsokoládé (lehet fűszeres is), 100 ml habtejszín

Elkészítés Vízgőz felett megolvasztjuk az ét- és a fehér csokoládét a vajjal. Lehúzzuk a tűzről és langyosra hűtjük.

A tojásokat a cukrokkal és a sóval habosra keverjük. Beleforgatjuk a csokoládés masszát, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Az apróra vágott tejcsokoládét és a megmosott, leszárított szedret belekeverjük.

Kivajazott tepsibe töltjük és 180°C-ra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt készre sütjük. A brownie akkor jó, ha a szélénél a tészta már megsült, de a közepén még egy kissé krémes állagú. Majd hűlés közben megdermed, de nem szárad ki a sütemény.

Lágy habbá vert tejszínnel és néhány szem gyümölccsel tálaljuk.

Levin mondja Fekete és fehér csokoládé, éjsötét szeder és hófehér tejszín - az ellentétek románca, na meg persze egy csipetnyi, magával ragadó őrület. A szenvedély receptje...

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.