Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Fekete-erdei krumplileves
2013.05.10

fekete-erdei-krumplileves-007.jpg

Hozzávalók 4 főre 50 dkg krumpli, 2 sárgarépa, 3 paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, fél zeller, kb. 1,2 l húsleves (kockából is jó), 10 dkg füstölt szalonna, 3 ek tejföl, 1 dkg liszt, 4 kis szelet kenyér, szükség esetén só

Elkészítés A nagyjából egyforma darabokra vágott zöldségeket húslevesben puhára főzzük. Közben a kis kockákra vágott szalonnát kiolvasztjuk, zsírjában jól megpirítjuk a kis kockákra vágott kenyeret. Ha a zöldségek megpuhultak, a tejfölt és a lisztet jól összekeverjük és behabarjuk vele a levest. 1-2 perc múlva, ha kissé besűrűsödött, még szükség esetén utánasózzuk, majd ha az egész kész, a legvégén a leveshez adjuk a szalonnazsíros kenyérkockákat is.

Tipp Tálalás előtt megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemzölddel is, de ezzel már ne főzzük, így sokkal frissebb, zamatosabb marad az íze.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.