Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Falafel szezámmagban
2014.11.06

 falafel-szezammagban-006.jpg

Hozzávalók 50 dkg csicseriborsó, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss petrezselyemzöld, 3-4 ek liszt, 2 kk só, 2 kk őrölt római  kömény, 1 kk majoránna, 1 kk pirospaprika (vagy cayenne-i bors, ha csípősen szeretnénk), 1 kk őrölt koriander, fél kk őrölt bors, fél kk őrölt szegfűszeg, 5 ek szezámmag, olaj a sütéshez

Elkészítés A csicseriborsót megmossuk, és kétszeres mennyiségű hideg vízben 12 órán át állni hagyjuk, hogy megduzzadjon. Ezután az összes hozzávalóval együtt robotgépbe tesszük és alaposan megdaráljuk (de ne pépesítsük túlságosan). Ezután még 1-2 órán át tartsuk hűtőben, hogy könnyebben összeálljanak majd a gombócok.

A falafelgombócokat vizes kézzel formáljuk, szezámmagba forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalukat kisütjük.

Tipp A gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe is sorakoztathatjuk, kevés olajat csöpögtetünk a tetejükre és 180-200 fokos sütőbe téve, 20 perc alatt készre sütjük. Ezzel a módszerrel kevesebb olaj is elég a sütéshez!

A gombócok formálása előtt 1 mk sütőport is keverhetünk a masszába, így kissé könnyedebb lesz a falafel.

Kínálhatjuk friss salátával, lepénykenyérrel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.