Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Fahéjas-csokoládés muffin
2012.11.28

fahejas-csokis-muffin-013.jpgHozzávalók 15 darabhoz 2 1/2  bögre liszt, 1 1/2  zacskó sütőpor, 1/4 bögre kakaó, 1 tk őrölt fahéj, 10 dkg vaj, 1 bögre barna cukor, 1 db tojás, 10 dkg csokoládé, 1 1/2 bögre tej, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor, vaj a forma kikenéséhes

Elkészítés A lisztet a sütőporral, fahéjjal és a kakaóval összekeverve tálba szitáljuk , majd hozzádjuk a cukrot, a feldarabolt vajat és kézzel összedolgozzuk, hogy morzsás állagú legyen. Belereszeljük a citromhéjat és hozzákeverjük a vaníliás cukrot is. A tejben elkeverjük a tojást és  a lisztes keverékhez adjuk, majd keverőkanállal lazán összedolgozzuk. A csokoládét apró darabokra tördeljük és végül lazán belekeverjük a tésztába.

A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra, a sütőformát kivajazzuk, megtöltjük a tésztával, de csak 2/3-nyi magasságig,  hogy a muffinok megnőhessenek. 15-20 perc alatt készre sütjük, porcukorral megszórva fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.