Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Erdélyi sajtos puliszka
2011.04.28

puliszka.jpgHozzávalók 4 főre 30 dkg kukoricadara, kb. 1 l víz (általában 1 rész kukoricadarához 3 rész vizet kell adni) 2 mk só, 10 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg sajt (füstölt sajttal nagyon finom), 2 dl tejszín

Elkészítés  A vizet egy mélyebb lábosban felforraljuk, sózzuk, és állandó kevergetés mellett vékony sugárban beleszórjuk a kukoricadarát. Erős tűzön, továbbra is állandóan keverve puhára főzzük. Akkor van kész, amikor a dara felszívta a vizet, és elválik az edény falától. Hűlni hagyjuk, de ne legyen teljesen hideg.

Ezalatt 80 g vajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a felkockázott sajtot, végül a tejszínt, és lassú tűzön összeforraljuk, hogy a sajt teljesen  felolvadjon.

Ekkor kivajazunk egy tűzálló tálat, az aljára simítunk egy réteg puliszkát, erre egy réteg sajtkrémet és így tovább, amíg a hozzávalók elfogynak, a tetejére puliszka kerüljön. Rámorzsoljuk a maradék vajat, és előmelegített sütőben, közepes tűznél pirosra sütjük (45-50 perc). Kockákra vagy téglalap formára vágjuk és melegen tálaljuk. Hidegen is finom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.