Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Erdélyi lekváros tarisznya
2010.02.01

erdelyi-lekvaros-tarisznya.jpgHozzávalók  50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 kk só, 0,5 dl + 2 dl tej, 4 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 tojás, olaj a sütéshez, baracklekvár, porcukor a tetejére

Elkészítés Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral a 0,5 dl langyos tejben, majd a liszttel, sóval, a tojással, a vaníliás cukorral és a többi tejjel összedolgozzuk, dagasztjuk. Vigyázzunk, hogy a tészta ne legyen kemény, a hozzáadott langyos tej mennyiségével tudjuk alakítani. Ha jól kidolgoztuk, 1-1,5 órán át konyharuhával letakarva langyos helyen kelesztjük. Ha megkelt, kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, 10x15cm-es lapokra vágjuk, azok közepére lekvárt halmozunk, kettéhajtjuk és a szélüket összenyomjuk, hogy a lekvár ki ne folyjon. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, és közepes erősségű fokozaton a tarisznyákat mindkét oldalukon pirosra sütjük. Még forrón megszórjuk porcukorral.

Tipp Tölthetünk  bele cukros túrót, kakaókrémet, vagy diós tölteléket is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.