Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Erdélyi lekváros tarisznya
2010.02.01

erdelyi-lekvaros-tarisznya.jpgHozzávalók  50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 kk só, 0,5 dl + 2 dl tej, 4 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 tojás, olaj a sütéshez, baracklekvár, porcukor a tetejére

Elkészítés Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral a 0,5 dl langyos tejben, majd a liszttel, sóval, a tojással, a vaníliás cukorral és a többi tejjel összedolgozzuk, dagasztjuk. Vigyázzunk, hogy a tészta ne legyen kemény, a hozzáadott langyos tej mennyiségével tudjuk alakítani. Ha jól kidolgoztuk, 1-1,5 órán át konyharuhával letakarva langyos helyen kelesztjük. Ha megkelt, kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, 10x15cm-es lapokra vágjuk, azok közepére lekvárt halmozunk, kettéhajtjuk és a szélüket összenyomjuk, hogy a lekvár ki ne folyjon. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, és közepes erősségű fokozaton a tarisznyákat mindkét oldalukon pirosra sütjük. Még forrón megszórjuk porcukorral.

Tipp Tölthetünk  bele cukros túrót, kakaókrémet, vagy diós tölteléket is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés