Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Erdélyi csorba
2010.10.15

Kép Hozzávalók 40 dkg füstölt hús, kb. 2 l víz, 30 dkg fejeskáposzta, 1 fej vöröshagyma,  2 ek liszt, 1 ek zsír vagy 2 ek olaj, 1 dl tejföl, 1 ek apróra vágott kapor, 1-2 ek citromlé, ízlés szerint apróra vágott lestyán és só, 2-3 gerezd fokhagyma

Elkészítés A húst hideg vízben feltesszük főni. Amikor már csaknem kész, az apróra vágott káposztát és vöröshagymát a zsíron/olajon megdinszteljük, majd ráhintjük a lisztet. Egy kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt is. A húsos lével összeforraljuk. Ezután a levest szükség szerint megsózzuk, végül megszórjuk a kaporral, a lestyánnal, apróra zúzott fokhagymával, citrommal ízesítjük, és már csak egyet forralunk rajta.

Tipp Ha éppen van kéznél: zsenge karalábélevelekkel is helyettesíthetjük a káposzta egy részét.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.