Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Erdélyi almafánk
2012.06.26

erdelyi-almafank-k-007.jpgHozzávalók 10 ek liszt, 3 ek cukor, pici só, 1 egész tojás, 1 mk szódabikarbóna, 2 db nagy alma, szódavíz vagy erősen szénsavas ásványvíz, olaj a sütéshez

Elészítés A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük benne a szódabikarbónát, a cukrot, a sót, majd hozzáadjuk a tojást és annyi szódavizet, amivel összedolgozva nagyon sűrű palacsintatésztát kapunk. Ekkor belereszeljük a hámozott, lereszelt almákat és evőkanállal kiszaggatva bő, forró olajban aranybarnára sütjük a fánkokat. Törlőpapírra szedve leitatjuk róluk a fölösleges olajat. Porcukorral vagy fahéjas porcukorral megszórva, idénygyümölcsök kíséretében fogyasztjuk.

Tipp A tésztába reszelhetünk citromhéjat, és adhatunk hozzá vaníliás cukrot is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.