Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Édes disznóhús, japán recept
2011.12.27

dsc06699-copy.jpgHozzávalók 50 dkg szaftosabb sertéshús (pl. lapocka), 4 fej hagyma, 2-3 ek olaj, 6-8 ek paradicsompüré, 6-8 ek szójamártás, ízlés szerint 2-4 gerezd fokhagyma, 3 ek méz, cseresznyepaprika-krém (vagy chili), őrölt feketebors

Elkészítést A húsról eltávolítjuk a zsíros részeket, majd apró kockára vágjuk. A hagymát az olajon mérsékelt hőfokon, kevergetve üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a húskockákat. Kevergetve, közepes hőfokon puhára pároljuk, közben a szójamártással locsolgatjuk (illetve, ha kell: egy kevés vizet is önthetünk alá). Ha a hús puha, hozzákeverjük a zúzott (reszelt) fokhagymát, a paradicsompürét, a cseresznyepaprika-krémet (vagy chilit), a mézet, és ízlés szerint borssal is ízesítjük. Kevergetve tovább pároljuk, egészen sűrűre - ideális esetben csak egyfajta zamatos máz marad a húskockákon. De ha esetleg kicsit "krémesebb" lesz az egész, az sem ront az ízhatáson - sőt.

Tipp Nagyon intenzív ízhatású, finom étel, tálaljuk natúr rizzsel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.