Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Diós sütemény, libanoni
2013.05.08

libanoni-dios.jpg

Hozzávalók kb. 25 darabhoz 30 dkg puha vaj (margarin), 40 dkg liszt, kis csipetnyi só,15 dkg durvára vágott dióbél, 5 dkg kristálycukor, 1/2 mk fahéj, 10 dkg porcukor, víz

Elkészítés A vajat összegyúrjuk a liszttel, pici sóval, és kb. 1/2 dl hideg vízzel. Az elkészült tésztát 1-2 órán át (hűtőben) pihentetjük, majd diónyi gombócokat formázunk belőle. Ezeket sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk. Mindegyiket kissé lelapítjuk és ujjunkkal mélyedést készítünk a közepükbe.

A mélyedéseket megtöltjük a durvára vágott dió, a kristálycukor és a fahéj keverékével. A süteményt előmelegített sütőben, közepes hőfokon aranysárgára sütjük. Mialatt sül, a porcukorból 5 mk víz hozzáadásával, hidegen szirupot keverünk, és ezzel a még forró süteményeket jól meglocsoljuk.

Tipp Kávéhoz, teához kiváló. Zárt dobozban sokáig eláll.

Kisokos Ez a libanoni süteményféle hazájában Carabeige aleppo néven ismert.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.