Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Dán hagymás marhaszelet
2013.12.30

dan-hagymas-hus-2-copy.jpg

Hozzávalók 4 főre 4 nagyobb szelet marhahátszín vagy -bélszín, 15 dkg vaj, só, őrölt feketebors, néhány evőkanálnyi liszt, 2 fej hagyma, 2 húsleveskocka

Elkészítés A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe hempergetjük. A vajat takarékon felmelegítjük egy nagyobb lábasban, és ha forró, hirtelen mindkét oldalukon átsütjük benne a hússzeleteket. (Ne sokáig tartson, mert a vaj könnyen leég.) Ezután kivesszük a húst és a vajon üvegesre pároljuk a nagyobb szeletekre vágott hagymát.

Végül visszatesszük az edénybe a húst, egy kevés vizet öntünk alá, amibe belemorzsoljuk a húsleveskockákat. Fedő alatt, mérsékelt hőfokon pároljuk, amíg puha nem lesz - közben szükség szerint pótoljuk az elpárolgott vizet. A dánok hagyományosan krumplipürével tálalják.

Tipp A marhahúshoz kell türelem, de kuktában sokkal gyorsabban elkészül - miután a hagymát is megdinszteltük a vajon, kuktába tesszük a hússal, valamint 1,5 dl vízzel és a húsleveskockákkal együtt. Forrástól kezdve, takarékon kb. 35 percig pároljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.