Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Dán gyümölcskenyér
2011.09.16

gyumkeny.jpgHozzávalók 20 dkg margarin, 20 dkg cukor, 5 tojás, 30 dkg liszt, 2 ek reszelt citromhéj, 2 ek citromlé, 15 dkg mazsola, 10 dkg hámozott, durvára vágott mandula, 10 dkg apróra vágott cukrozott gyümölcs (nagyobb élelmiszer-áruházakban készen kapható)

Elkészítés A mazsolát előre beáztatjuk langyos vízben (és majd lecsepegtetve használjuk fel). A margarint habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Fokozatosan hozzákeverjük a lisztet, majd a mandulát, a mazsolát és a cukrozott gyümölcsdarabkákat, a citromhéjat és -levet, végül beleforgatjuk a tojások fehérjéből vert, kemény habot - óvatosan, hogy ne törjük össze. 

Egy hosszúkás tepsit vagy őzgerinc-formát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben alacsony hőfokon, lassan készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük. Akkor szeleteljük, ha kihűlt.

Tipp Fóliába csomagolva jól eláll.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.