Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Dalmát fazék
2011.04.29

dalmat-fazek.jpgHozzávalók 4 főre 35 dkg marhafelsál, 35 dkg sertéslapocka,10 dkg füstölt szalonna, 2-3 fej vöröshagyma, 2 db nagyobb sárgarépa, 20 dkg gomba, 12 dkg rizs, 4 gerezd fokhagyma, 2-3 zöldpaprika, só, őrölt bors, 2-3 ek 10 %-os  ételecet, 4-5 dl húsleves, 2-3 babérlevél

Elkészítés A kockára vágott szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk, a megsült szalonnákat kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsírban fehéredésig pirítjuk a nagyjából 2 cm-es kockákra vágott húsokat, melyeket ezután egy jól befedhető, magas falú cseréptálba vagy jénaiba rendezünk.  A  vöröshagymát karikára szeletelve a húsokra tesszük majd hozzáadjuk  a  fokhagymagerezdeket és a nagy darabokra vágott  sárgarépát. Ekkor meglocsoljuk az ecettel, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérleveleket, felöntjük a húslevessel  és jó szorosan lefedjük, hogy a gőzők ne tudjanak távozni. Közepesen forró (170 fokos) sütőben másfél órán át  sütjük. Ekkor  hozzákeverjük a rizst, a felszeletelt gombát, valamint a cikkekre vágott zöldpaprikát. Ha a leve nagyon elfőtt, adjunk hozzá vizet vagy fehérbort, tegyük vissza a sütőbe és fél óra alatt  süssük készre. Vigyázunk, hogy se túl száraz, se túl lucskos ne legyen.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.