Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dalmát fazék
2011.04.29

dalmat-fazek.jpgHozzávalók 4 főre 35 dkg marhafelsál, 35 dkg sertéslapocka,10 dkg füstölt szalonna, 2-3 fej vöröshagyma, 2 db nagyobb sárgarépa, 20 dkg gomba, 12 dkg rizs, 4 gerezd fokhagyma, 2-3 zöldpaprika, só, őrölt bors, 2-3 ek 10 %-os  ételecet, 4-5 dl húsleves, 2-3 babérlevél

Elkészítés A kockára vágott szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk, a megsült szalonnákat kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsírban fehéredésig pirítjuk a nagyjából 2 cm-es kockákra vágott húsokat, melyeket ezután egy jól befedhető, magas falú cseréptálba vagy jénaiba rendezünk.  A  vöröshagymát karikára szeletelve a húsokra tesszük majd hozzáadjuk  a  fokhagymagerezdeket és a nagy darabokra vágott  sárgarépát. Ekkor meglocsoljuk az ecettel, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérleveleket, felöntjük a húslevessel  és jó szorosan lefedjük, hogy a gőzők ne tudjanak távozni. Közepesen forró (170 fokos) sütőben másfél órán át  sütjük. Ekkor  hozzákeverjük a rizst, a felszeletelt gombát, valamint a cikkekre vágott zöldpaprikát. Ha a leve nagyon elfőtt, adjunk hozzá vizet vagy fehérbort, tegyük vissza a sütőbe és fél óra alatt  süssük készre. Vigyázunk, hogy se túl száraz, se túl lucskos ne legyen.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés