Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csokoládés muffin
2012.03.15

dsc07291-copy.jpgHozzávalók 12 darabhoz 12 dkg puha vaj (margarin), 25 dkg cukor (lehet egy kicsit kevesebb), 1 vaníliás cukor, 2 tojás, 30 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 10 dkg natúr kakaópor, kb. 1 dl tej

Elkészítés Habosra keverjük a tojásokat a cukorral, a puha vajjal, a vaníliás cukorral. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a sütőport, hozzáadjuk a vajas keveréket és annyi (kb. 1 dl) tejet, hogy önthető, sűrű masszát kapjunk. Muffinpapírral bélelt muffinsütőbe adagoljuk úgy, hogy kb. 2/3 részig töltjük a formákat, majd előmelegített sütőben, közepes hőfokon, tűpróbáig sütjük.

Tipp A tetejét mi csokimázzal öntöttük le, majd amikor kissé (de nem teljesen) megdermedt, fehér csokoládét reszeltünk rá, de ízlés szerint másképp is díszíthetjük.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés