Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Csokis gyümölcskenyér-muffin
2013.02.18

csokis-gyumolcskenyer-muffin-005.jpg

Hozzávalók 1,5 bögre liszt,  1/2 bögre kakaópor, 1 bögre cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 cs sütőpor, 1/2 bögre olaj, 2 db tojás, 1 kis pohár tejföl, 15 db magozott aszalt szilva és 15 db magozott aszalt barack felkockázva, 10 dkg étcsokoládé apró darabokra vágva, 2 evőkanálnyi felkockázott birsalmasajt, 2 evőkanálnyi aszalt vörösáfonya, 1 citrom és 1 narancs reszelt héja, 2 dkg vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés A gyümölcsöket felkockázzuk, a lisztet összekeverjük a sütőporral, kakaóval, cukorral, vaníliás cukorral. Az olajat összehabarjuk a tojásokkal, beleöntjük a tejfölt, és ezt a keveréket összedolgozzuk a liszttel. Beledobáljuk a gyümölcsöket, belekeverjük a reszelt citrom- és narancshéjat. Kivajazunk egy muffinformát és 2/3 részig megtöltjük a tésztával. 170 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Tipp Használhatunk mini formákat is, akkor kb. 50 db készül ebből a mennyiségből. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.