Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Csirkével töltött mediterrán gomba, Dobitól
2014.04.14

img_2273.jpg

Hozzávalók 16 nagyobb fej gomba, 4 kis csirkemell vagy 8 csirke felsőcomb, 8 szelet bacon, 16 db koktélparadicsom, kb. 30 cm póréhagyma, olívaolaj, őrölt rozmaring, őrölt zsálya, vöröshagymakrém, só, bors, reszelt parmezán sajt

Elkészítés A csirhehúst megmossuk, kisujjnyi darabokra vágjuk, és legalább 2 órán át pácoljuk a zsályával, rozmaringgal, vöröshagyma krémmel ízesített olívaolajban. A húst csak sütés előtt 20-25 perccel sózzuk meg, szükség szerint.

A baconszalonnát kb. 3 centis darabokra szeleteljük, zsírját kiolvasztjuk, a megsült szalonnadarabkákat félretesszük, melegen tartjuk. A csirkedarabokat a szalonna visszamaradt zsírjában, erős tűzön gyorsan megforgatjuk-megpirítjuk.

A megtisztított, meghámozott gombafejekből a szárat kitörjük, apró darabkákra szabdaljuk, és a húshoz keverjük. A gombafejek belsejét megborsozzuk, a gombás húsdarabokkal megtöltjük, egy kiolajozott sütőtálban szorosan egymás mellé helyezzük, megszórjuk a vékonyan felkarikázott póréhagymával, mellé/köré helyezzük az elnegyedelt paradicsomokat és közepes tűzön, letakarva kb. 20 percig, majd takarás nélkül további 5 percig sütjük.

Tálaláskor a gombák tetejére szórjuk a baconszalonnát, végül a parmezán sajtot.  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.