Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Cseresznyés-banános muffin
2014.05.29

balaton-2014-majus-es-cseresznyes-bananos-muffin-015.jpg

Hozzávalók 12 darabhoz 5 púpozott ek  liszt, fél cs sütőpor, 5 púpozott kanál porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 3 egész tojás,1 dl tejföl,1 dl étolaj, 1 db banán, 20 db cseresznye kimagozva, 1 mk őrölt fahéj, 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg

Elkészítés Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.

A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük. Egy másik tálban habosra keverjük a cukrokat az egész tojásokkal, ehhez hozzáadjuk a tejfölt, majd az olajat. Végül kisebb adagokban hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a fűszereket is, majd a masszát simára keverjük. (Sűrű, de folyós maszát kell kapnunk - ha nem elég folyós, egy kanál tejföllel hígíthatjuk.) Ezután belekeverjük a kis darabokra vagdalt banánt és a magozott, felezett cseresznyéket.

A muffinformák mindegyikébe muffinpapírt helyezünk, és a formákat 2/3 részig töltjük tésztával. A süteményeket mérsékelt hőfokon sütjük készre.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.