Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Cseresznye-chutney
2012.06.07

cseresznye-chutney-001.jpgHozzávalók 1 üveghez 45 dkg magozott feketecseresznye, 1 fej lilahagyma, 1 db alma hámozva, kimagozva, 4 ek barna cukor, 1 ek almaecet, 1 késhegynyi őrölt fahéj és szerecsendió, 1 ek olívaolaj, pici só, ízlés szerint 1 mk kínai vagy indiai fűszerkeverék

Elkészítés A hagymát apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben az olajon kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, karamellizáljuk. Hozzáadjuk a cseresznyét, a darabolt almát, és fedő alatt 5 percig pároljuk. Alaposan összenyomkodjuk  és fahéjjal, szerecsendióval, az ízlés szerinti fűszerkeverékkel fűszerezzük, majd alaposan összekeverjük. A legvégén hozzáadjuk az ecetet és fél perc alatt készre pároljuk.

Tipp Forrón tegyük üvegbe, zárjuk le, és amikor kihűlt, tegyük hűtőbe. Kb. 1 hét alatt fogyasszuk el, nehogy megromoljon. Készíthetjük befőttből, vagy mirelit cseresznyéből is. Aki szereti a csípőset, adjon hozzá aprított chilipaprikát is.

Kacsasülthöz, sertés szűzpecsenyéhez, vagy lágy sajtokhoz (pl.grillezett kecskesajthoz, rántott Camembert-hez) kiváló. 

Kisokos A chutney (csatni) szanszkrit eredetű szó, Dél-Ázsiából származik, angol közvetítéssel lett világszerte ismert. Olyan fűszeres, zöldség- és gyümölcsalapú készítményeket takar, amelyeket a főételek kiegészítőjeként ma már szinte az egész világon kínálnak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.