Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Bosnyák kávés csokoládétorta
2011.11.18

csodatorta.jpg

Hozzávalók A piskótához 6 tojás, 30 dkg cukor, 10 evőkanál víz, 10 dkg darált dió, 20 dkg liszt, ½ csomag sütőpor A krémhez 25 dkg margarin, 10 evőkanál porcukor, 2 tojás, 10 dkg főzőcsokoládé A sziruphoz 1 kanál cukor, 1 dl víz, ½ dl rum

Elkészítés A piskótához a tojások sárgáját a 30 dkg cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a 10 kanál vizet és közben tovább habosítjuk. Ezután beleszitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, összedolgozzuk, hozzáadjuk a darált diót és végül a tojásfehérjékből vert kemény habot is óvatosan beleforgatjuk. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a masszát. Hideg sütőbe tesszük (így a piskóta együtt melegszik fel a sütővel, és nem esik össze), közepes hőfokon kb. 20 perc alatt készre sütjük, kihűtjük.

A krémhez 1 dl forró vízzel leöntünk 1 evőkanál finomra őrölt kávét, belekeverjük a felolvasztott csokoládét és állni hagyjuk. A puha margarint a porcukorral és a 2 tojással habosra keverjük, majd összedolgozzuk a kávés csokoládéval. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A vízből és cukorból szirupot főzünk és végén hozzáadjuk a rumot is.

A torta összeállításához a piskótát óvatosan 3 egyforma lapra vágjuk. Az első lapot meglocsoljuk a rumos szirup harmadával, megkenjük a krém harmadával, ráhelyezzük a második lapot, azt is meglocsoljuk és megkenjük a krémmel, majd a harmadikat: a fedőlapot is így vonjuk be sziruppal és krémmel. A torta tetejét szórjuk meg darált dióval is.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

1121. Budapest, Árnyas út 14.

(Bogyay Rita, 2013.08.18 15:54)

Megcsináltam, nagyon finom lett. A piskótát hideg sütőbe betenni kicsit féltem, de tényleg nem esett össze, én 170 fokra tettem légkeveréssel, de a sütés tovább tartott, mint írtad. Természetesen ez a tepsi méretétől is függ, hogy milyen vastag a tészta. Köszönöm szépen!

Re: 1121. Budapest, Árnyas út 14.

(Macska, 2013.08.18 18:20)

Kedves Rita! Nagyön örülök, hogy finom lett a torta :-) A sütési idő tényleg az adott sütőtől, tepsitől függhet. A hideg sütőt mindig ajánlom, ha piskótát sütsz, hogy a sütő együtt melegedjen fel a tésztával, ez egy biztos tipp. Üdv Éva
UI Remélem más receptjeink is beválnak !