Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók salátakeverék, piros vagy zöld paprika, uborka, paradicsom, lilahagyma, fokhagyma, olajbogyó, juhsajt vagy feta, olívaolaj, vörösborecet (helyettesíthető balzsamecettel), só, frissen őrölt fekete bors, petrezselyem
Elkészítés A paprikát kimagozzuk, felkockázzuk, a paradicsomot, az uborkát is feldaraboljuk. A hagymát vékony félkarikákra, a fokhagymát apró kockákra vágjuk. A salátát összekeverjük a felaprított zöldségekkel és az olajbogyóval.
Az öntethez kikeverjük az ecetet és az olajat sóval, borssal, petrezselyemmel, majd a salátára öntjük. Alaposan összeforgatjuk és megszórjuk reszelt juhsajttal.
Levin mondja A bolgár sopszka nagyon hasonló a görög salátához, de az öntet vörösborecettel készül. Azért, hogy ne legyen túlságosan diétás, grillkolbászt is lehet sütni mellé.