Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Bélszín ruccolás chimichurrival
2014.02.19

belszin-ruccolas-chimicurrival-kis.jpg

Hozzávalók 4 szelet marhabélszín ( 2,5-3 cm vastag), só és bors, 1 dl olívaolaj, 5 dkg vaj A mártáshoz 1 csokor ruccola (friss, apróra vágva), 1.25 dl vörösborecet, 6 mk olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só és őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés A bélszínszeleteket borssal meghintjük, mély tálba tesszük, rájuk öntjük az olívaolajat és lefedve 24 órán át, hűtőben pácoljuk.

Fogyasztás előtt elkészítjük a mártást. Ehhez apróra vágjuk a ruccolát, összezúzzuk a fokhagymát, hozzájuk keverjük az olívaolajat, a borecetetet, sózzuk-borsozzuk.

A bélszín sütéséhez 6-8 ek olajat kiveszünk a pácolajból, és a szeleteket serpenyőben 30-40 másodpercig sütjük rajta magas hőfokon, mindkét oldalukon. Ezután hozzáadjuk az olajhoz a vajat és alacsonyabb hőfokon a hús mindkét oldalát 3-4 percig sütjük.

Azonnal tálaljuk, a mártást a hús köré rendezzük vagy ráhalmozzuk.

Tipp Steakburgonya illik hozzá, de burgonyapürével is ízleni fog.

Kisokos A chimichurri: népszerű argentin BBQ-szósz. Eredetileg nem ruccolából, hanem 4 személyenként kb. csokornyi zöldpetrezselyemből készül. Gyakran ízesítik oregánóval, hagymával, paprikával, őrölt pirospaprikával, babérlevéllel, köménnyel, paradicsommal, chilivel is - mindenki elkészítheti saját kedvenc változatát.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.