Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Bélszín angolosan
2011.04.15

belsz2.jpgHozzávalók Személyenként 1 vastag szelet marhabélszín, 2 dkg vaj és 1-2 ek olaj, só, bors, Worchestershire szósz (bioboltokban, delikátesz-üzletekben készen kapható)

Elkészítés A vajat az olajjal mélyebb serpenyőben felolvasztjuk, felforrósítjuk, majd belehelyezzük a hártyamentesített, megmosott, szárazra törölt bélszínszeleteket. Ha az egyik oldaluk kissé megkérgesedett, átfordítjuk őket a másik oldalukra, hogy azon is vékony kéreg keletkezzen (így a húsok belseje szaftos marad). Ekkor kissé megsózzuk-borsozzuk a szeleteket, majd ismét megfordítjuk és és alacsonyabb hőfokon 1-2 percig sütjük. Végül mégegyszer sózzuk-borsozzuk, megfordítjuk és a most alulra került oldalt is 1-2 percig sütjük. Azonnal, forrón tálaljuk, Worchestershire szósszal meglocsolva fogyasztjuk.

Tipp Akkor jó, ha belül rózsaszín, puha és szaftos, kívül pedig aranybarna, vékony kéreg fedi. Kínáljunk hozzá krumplipürét, párolt vajas borsót, sárgarépát vagy más zöldséget. Friss paradicsom- vagy zöldsalátával is kiváló.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.