Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Barscs, lengyel céklaleves
2014.04.30

krakko-2014-aprilis-21-24-221.jpg

Hozzávalók 4 főre 1 kg cékla, 2 db sárgarépa, 1 szál fehérgyökér, 1 fej vöröshagyma,  4 gerezd fokhagyma, 1 kk egész köménymag, 2 db babérlevél, 1,5 l húsleves (kockából), só, 5-6 db egész bors, 1 csokor friss petrezselyemzöld, 1 kis csokor friss snidling a tálaláshoz, egy zacskó előhűtött tortellini - húsos töltelékkel (bevásárlóközpontokban kapható)

Elkészítés A céklát és a zöldségeket meghámozzuk, feldaraboljuk, a hagymát és a fokhagymákat egészben hagyjuk és az egészet egy nagy edényben feltesszük főni a kockából készült húslevesben. Beletesszük a fűszereket is, sózzuk ízlés szerint, és fedő alatt, lassan forralva puhára főzzük. Amikor a zöldségek megfőttek, a levest leszűrjük, és egy másik lábosban megfőzzük benne a félkész tortelliniket.

Tálaláskor az egészet megszórjuk frissen aprított petrezselyemzölddel és snidlinggel.

Tipp A főtt zöldségeket vajon megfuttatva, húsokhoz köretként is felhasználhatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.