Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Bajor sajtleves
2012.03.16

bajor-sajtleves-005.jpg

Hozzávalók 4 személyre 4 dkg vaj, 1 ek olívaolaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 púpozott ek liszt, 2 dl fehérbor, 1/2 l húsleves (kockából), 10 dkg ementáli sajt finomra reszelve, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 2 tojás sárgája, 5 dkg húsos füstölt szalonna felkockázva, 4 szelet kenyér, só, frissen őrölt bors ízlés szerint, aprított petrezselyemzöld

Elkészítés A vöröshagymát felkockázzuk, és az olaj és vaj keverékén egy lábosban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kanál lisztet és halvány zsemleszínűre pirítjuk. Felengedjük a borral és a húslevessel. A reszelt sajtot összedolgozzuk a tejföllel, a tejszínnel, és lassan belekeverjük a forrásban lévő levesbe. Bot-mixerrel is simára dolgozzuk, hogy a pirított hagyma ne maradjon darabos. Kevés olajon megpirítjuk a felkockázott húsos szalonnát, tálra szedjük és a visszamaradt zsiradékon gyorsan megpirítjuk a kenyérszeleteket. Tálalás előtt kézi habverővel a levesbe keverjük a tojások sárgáját, de már nem főzzük tovább.

Tálalás A levest tányérokba szedjük, közepébe fektetjük pirítóst, rádobunk pár darab sült szalonnát és bőven megszórjuk petrezselyemzölddel.

Tipp Szórhatunk  a tetejére aprított metélőhagymát is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.