Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Bajor linzerszivecskék
2011.12.27

bajor-linzerszivecskek.jpgHozzávalók 

Tészta 25 dkg margarin, 30 dkg liszt, 1/2 sütőpor, 18 dkg kristálycukor, 15 dkg darált dió, 1 cs vaníliás cukor, 2 ek rum, 1 üveg ribizli- vagy baracklekvár, 1 cs lapmandula, lehetőleg pirítva

Elkészítés A lisztet a sütőporral összekeverjük és mély tálba szitáljuk. Hozzáadjuk  a cukrot, diót, vaníliás cukrot, rumot  és a puha margarint. Az egészet összedolgozzuk, egységes masszává gyúrjuk és fél órára hűtőbe téve pihentetjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk (4 mm) és az egyik feléből pogácsaszaggatóval kör alakú formákat, a másik feléből kisebb, szív alakú formákat szaggatunk. Ne legyenek nagyobbak 5-6 cm átmérőjűnél, mert a kisebb korongokkal könnyebb dolgozni, és a sütemény is csinosabb lesz. Sütőlemezre téve 180 fokos sütőben, gyorsan világosbarnára sütjük - vigyázat, gyorsan megéghet!

Összeállítás A kör alakú darabokat bőségesen megkenjük nem túl folyós lekvárral és a közepükbe illesztjük a kisebb, szív alakú formákat. Az így elkészített linzerek szélét megszórjuk az előzőleg megpirított lapmandulával.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.