Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bajor linzerszivecskék
2011.12.27

bajor-linzerszivecskek.jpgHozzávalók 

Tészta 25 dkg margarin, 30 dkg liszt, 1/2 sütőpor, 18 dkg kristálycukor, 15 dkg darált dió, 1 cs vaníliás cukor, 2 ek rum, 1 üveg ribizli- vagy baracklekvár, 1 cs lapmandula, lehetőleg pirítva

Elkészítés A lisztet a sütőporral összekeverjük és mély tálba szitáljuk. Hozzáadjuk  a cukrot, diót, vaníliás cukrot, rumot  és a puha margarint. Az egészet összedolgozzuk, egységes masszává gyúrjuk és fél órára hűtőbe téve pihentetjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk (4 mm) és az egyik feléből pogácsaszaggatóval kör alakú formákat, a másik feléből kisebb, szív alakú formákat szaggatunk. Ne legyenek nagyobbak 5-6 cm átmérőjűnél, mert a kisebb korongokkal könnyebb dolgozni, és a sütemény is csinosabb lesz. Sütőlemezre téve 180 fokos sütőben, gyorsan világosbarnára sütjük - vigyázat, gyorsan megéghet!

Összeállítás A kör alakú darabokat bőségesen megkenjük nem túl folyós lekvárral és a közepükbe illesztjük a kisebb, szív alakú formákat. Az így elkészített linzerek szélét megszórjuk az előzőleg megpirított lapmandulával.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés