Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Bajor hústál
2010.10.01

Kép Hozzávalók  4 személyre 4 szelet rostélyos, 4 szelet tarja vagy karaj, 4 szelet csirkemell, 4 db virsli vagy kolbász, 1 kis fej karfiol, 4 szál sárgarépa, 1 fej brokkoli, só, bors, fokhagyma, majoránna, liszt, mustár, olaj, 1 tubus majonéz, 1 pohár tejföl

Elkészítés A marhahússzeleteket fokhagymával, borssal, sóval és mustárral bekenjük, és néhány órán át hűtőben állni hagyjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, a hússzeleteket hirtelen mindkét oldalukon lepirítjuk, majd fedő alatt puhára pároljuk, melegen tartjuk.

A disznóhúsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, majd forró zsiradékban pirosra sütjük, lefedjük, melegen tartjuk.

A csirkemellszeleteket enyhén besózzuk és mindkét oldalukat lisztbe forgatjuk, forró olajban hirtelen kisütjük, melegen tartjuk.

A virsliket éles késsel az egyik  végüknél függőlegesen 4 részre vágjuk (hogy amikor hirtelen forró olajba tesszük, virágként kinyíljanak), majd melegen tartjuk.

A zöldségkörethez, míg a húsok sülnek, a karfiolt, a brokkolit rózsáiraKép   szedjük, a sárgarépákat megtisztítjuk és felkarikázzuk. Párolóedényben puhára pároljuk. A majonézből és a tejfölből mártást készítünk, sózzuk, borsozzuk és a tálra rendezett zöldségeket gazdagon meglocsoljuk vele.

Tipp A hússzeleteket és a virsliket a képen látható módon vegyesen  tálra rendezzük, körítjük a mártásos zöldségekkel és frissen sült hasábburgonyát adunk hozzá. Baconszeleteket is pirítsunk  a tetejére.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.