Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook

Baba ganoush
2010.07.11

Kép Hozzávalók 2 személyre 1 padlizsán, 3 ek citromlé, 3 ek tahini, 2 ek szezámmag (kihagyható, de akkor tegyünk a keverékbe több tahinit), 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1-2 ek olivaolaj, só, bors

Elkészítés A padlizsánt előmelegített sütőben kb. 30 percen át sütjük (előtte a héját villával megszurkáljuk). Kivéve hideg vízbe mártjuk, így könnyen lejön a héja. A húsát villával vagy mixerrel krémesítjük és belekeverjük a többi hozzávalót (az olajat apránként). Tálalás előtt legalább 3 órán át hűtjük.

Tipp Ez az étel eredetileg füstölt, grillezett padlizsánból készül - érdemes tehát a kerti partik alkalmával néhány padlizsánt is megsütni a szénparázs fölött. A hozzávalók természetesen variálhatók, gazdagíthatók: tehetünk bele például friss zöldpetrezselymet, egy kevés apróra vágott koriander- vagy mentalevelet, chilipaprikát, őrölt római köményt, apróra vágott olajbogyót. Kínáljuk pitával, vagy ha az épp nincs a háznál: pirítóssal.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.