Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Angol teasütemény
2013.03.31

angol-002.jpg

Hozzávalók 20 dkg liszt, 2 csapott mk sütőpor, 1 csipetnyi só, 10 dkg vaj, 20 dkg kristálycukor, 1 egész tojás, 3 ek tej, 10 dkg mazsola, 15 dkg cukrozott, apróra vágott gyümölcs A tetejére 1 tojás fehérje, kristálycukor

Elkészítés
Összekeverjük a lisztet, a sót és a sütőport. A vajat habosra keverjük a cukorral, a tejjel és a felvert egész tojással. Összekeverjük a lisztes keverékkel, hozzáadjuk az előzőleg beáztatott, lecsepegtetett mazsolát és az apróra vágott cukrozott gyümölcsöt. A tésztából dió nagyságú golyókat formálunk. Ha  a tészta túlságosan nyúlós lenne, gyúrjunk bele még egy kis lisztet, hogy puha, könnyen formázható legyen.

A tojásfehérjét közepesen kemény habbá verjük, és a süteménygolyók tetejét ebbe belemártjuk, majd meghintjük kristálycukorral. Ezután sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk a süteményeket, egymástól 5-6 cm-re. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Tipp Ez a teasütemény, ha kihűlt, zárt dobozban sokáig eláll.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.