Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Amerikai palacsinta túróval
2012.08.16

amerikai-palacsinta-turoval-011.jpgHozzávalók 14-15 db palacsintához 25 dkg tehéntúró, 4 db tojás, 1,5 dl tej, 12,5 dkg liszt, 1 kk sütőpor, 2 ek cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 cs vaníliáscukor, pici só, olaj a sütéshez, lekvár az ízesítéshez

Elkészítés A túrót egy tálban összetörjük és öszzedolgozzuk a tojások sárgájával, a cukorral és vaníliás cukorral. Picit megsózzuk és belekeverjük a citromhéjat, hozzákeverjük a tejet, csomómentesre dolgozzuk benne a lisztet és a sütőport. Egy másik tálban robotgéppel habosra verjük a tojásfehérjéket és a kemény habot óvatosan a masszába keverjük.

A tészta akkor jó, ha sűrű palacsintatészta állagú. A sűrűséget egy kevés  tej, vagy liszt hozzáadásával változtathatjuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk és merőkanállal a serpenyő közepébe simítunk egy adag palacsintatésztát, de nem használjuk a teljes serpenyő felületét, csak a közepében sütjük a kisméretű palacsintát.

amerikai-palacsinta-turoval-006.jpg

Amikor a tészta habosodik, megfordítjuk és a másik oldalt is aranybarnára sütjük. A kész palacsintát tányérra csúsztatjuk és folytatjuk a sütést, amíg az alapanyag elfogy.

A palacsintákat lekvárral megkenve, forrón fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.