Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Alma-mazsola chutney
2012.07.18

alma-mazsola-chutney-kicsi013.jpgHozzávalók 1 üveghez  4-5 db alma, mérettől függően, 1 nagy fej lilahagyma, 10 dkg mazsola, 3 ek barna cukor, 1 ek almaecet, 1 késhegynyi őrölt fahéj és szerecsendió, 2 ek olívaolaj, pici só, ízlés szerint 1 mk kínai vagy indiai fűszerkeverék, esetleg chili

Elkészítés A lilahagymát apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben az olajon kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a barna cukrot  és karamellizáljuk. Belekeverjük  a darabolt almát és a megmosott mazsolát, majd fedő alatt 5-10 percig pároljuk. Alaposan összenyomkodjuk és fahéjjal, szerecsendióval, ízlés szerinti fűszerkeverékkel fűszerezzük, majd alaposan összekeverjük. A legvégén hozzáadjuk az ecetet és fél perc alatt készre pároljuk.

Tipp Forrón tegyük üvegbe, zárjuk le, és amikor kihűlt, tegyük hűtőbe. Kb. 1 hét alatt fogyasszuk el, nehogy megromoljon.  Aki szereti a csípőset, adjon hozzá aprított chilipaprikát is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.