Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Albán spenótos gombóc
2013.05.05

 

spenotos-gomboc-053.jpg

Hozzávalók 50 dkg nyers, darált (vagy fagyasztott és felolvasztott) spenót, 6 dkg vaj, 1 ek liszt, 5 zsemle, kb. 2 dl tej,1 csokor petrezselyem, só, bors, 1 l húsleves (leves kockából is jó) A tálaláshoz 5 dkg vaj, 6-8 dkg zsemlemorzsa, ízlés szerint reszelt (füstölt) sajt

Elkészítés A vaj feléből és a lisztből, folytonosan kevergetve rántást készítünk. A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük és ledaráljuk (ha mirelit spenótot használunk, akkor csak ki kell olvasztani és szűrőbe téve le kell csepegtetni). A zsemlét tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk és ledaráljuk, majd a maradék vajjal, apróra vágott petrezselyemzölddel kissé átpároljuk. Sóval-borssal fűszerezzük.

alban-spenotos-gomboc-050.jpgA rántást, a zsemlét és a spenótokat alaposan összekeverjük és a masszából vizes kézzel gombócokat formázunk. A gombócokat épp hogy csak forrásban lévő húslevesbe tesszük és lassan megfőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.

A tálaláshoz a vaj felén, folyamatosan kevergetve zsemlemorzsát pirítunk. A vaj másik felét felolvasztjuk, a kész gombócokat megforgatjuk benne, majd a pirított zsemlemorzsával és reszelt sajttal meghintve kínáljuk.

Tipp Önálló fogásként, vagy szaftos raguk, sültek mellé köretként is adhatjuk. Tehetünk a gombócmasszába 2-3 gerezd zúzott fokhagymát is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.