Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ajvár
2011.06.17

ajvarsali.jpg

Hozzávalók 4 személyre 1 nagy padlizsán, 4 nagy piros, húsos paprika, só, bors, 2 gerezd fokhagyma,1 citrom leve, kb.1/2 dl olívaolaj,  1 csokor petrezselyem

Elkészítés Forró (min. 200 fokos) sütőben süssük meg egészben a padlizsánt és a paprikákat, még melegen távolítsuk el a héjukat és egy tálba téve zúzzuk péppé a zöldségeket. Fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Folyamatosan keverve csurgassunk hozzá annyi olívaolajat, amennyit a zöldségek felszívnak. Alaposan keverjük össze, tegyük üvegtálba és szórjuk meg friss petrezsemzölddel. Pirítóssal kiváló, de húsokhoz is finom kiegészítő.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés