Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Receptek a nagyvilágból

Cikkek

Erdélyi csorba

2010.10.15

Kép A népszerű csorbának (jelentése: leves) számos változata létezik - ez az erdélyi. Tartalmas, ízletes fogás. Ha utána kiadósabb desszertet kínálunk, főételként is megállja a helyét.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Receptek a nagyvilágból | Hozzászólások: 0

Bajor csirkecomb

2010.10.05

Kép  Finom, fűszeres csirkesült, nagyon jól csúszik rá a sör... És kevésbé gyakorlottak is bízva bízhatnak abban, hogy sikerül remekül elkészíteniük.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Receptek a nagyvilágból | Hozzászólások: 0

Bajor hústál

2010.10.01

Kép Ezen a tányéron minden megtalálható, ami szem-szájnak ingere. Ha Bajorországban járunk, "Gemischte Grillplatte" néven fedezhetjük fel  az étlapon.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Receptek a nagyvilágból | Hozzászólások: 0

Humusz sült paprikával, arab recept

2010.08.22

KépA csicseriborsóból készült humusz az arab világban minden kiskocsma étlapján szerepel, és szerencsére már itthon sem számít ismeretlennek a vendégváró asztalon. Most egy sült paprikával készített változatot mutatunk be.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Receptek a nagyvilágból | Hozzászólások: 0

Töltött szőlőlevél bárányborda ágyon, kurd recept

2010.08.22

KépKawa barátunk a kurd konyha egyik remekét készítette el nagy műgonddal és hozzáértéssel, és persze jó minőségű alapanyagok felhasználásával: a képek önmagukért beszélnek. Kövessük  a lépéseket és az eredmény nem marad el. Jó étvágyat hozzá!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Receptek a nagyvilágból | Hozzászólások: 0

Cseh knédli

2010.07.22

KépCsehországban finomak a sörök és a mártásos húsok, de nem teljes az élvezet elmaradhatatlan kísérőjük, a knédli nélkül. Lehet már félkész port kapni, de jobb, ha az eredeti receptet követjük és nekiállunk a knédli-főzésnek. Megéri!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Receptek a nagyvilágból | Hozzászólások: 0

Baba ganoush

2010.07.11

Kép A padlizsánkrém arab verziójának lényege, hogy az egyéb ízesítők mellett tahinit, azaz szezámkrémet is tartalmaz (nálunk általában bioboltokban kapható). Dicsérni szükségtelen: az íze önmagáért beszél.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Receptek a nagyvilágból | Hozzászólások: 0

Cumberland mártás

2010.06.24

Kép Németországban találták fel a 19. században, Cumberland  hercegről nevezték el, manapság ennek ellenére az angol konyha remekének tartják. Vadakhoz, illetve marhából készült sültekhez kiváló; a köret például krumplikrokett lehet.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Receptek a nagyvilágból | Hozzászólások: 0

Kínai párolt káposzta

2010.06.19

Kép Húsok mellé kiváló köret- lehet kacsa, liba, sertés, vagy csirke, de önmagában is megállja a helyét előételként felszolgálva, csak pirítós szeleteket adjunk mellé.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Receptek a nagyvilágból | Hozzászólások: 0

Sopszka saláta

2010.06.12

Kép A bolgár sopszkát számos hazai étteremben is kínálják - sajnos,  nemegyszer a nálunk "hagyományos"  ecetes-cukros salátalében. Anélkül sokkal jobb és egészségesebb, próbáljuk csak ki!
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Receptek a nagyvilágból | Hozzászólások: 0

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Következő »