Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Vitamindús jércesaláta Mártikától
2010.06.19
Kép Hozzávalók 4 személyre 40 dkg főtt vagy sült jércemell, 1 db narancs húsa és reszelt héja, 1 db borízű alma, 1 db pink grapefruit, 12 dkg főtt zellergumó, néhány  tárkonylevél, 1 kk tárkonyecet, 1 db citrom leve és reszelt héja, 2 db fejes saláta

A tejszínes mártáshoz 2 dl majonéz, csipet só, bors, 1/2 dl citromlé,1 kk méz, 1 dl felvert tejszín

Elkészítés Először a jércemellet vékony csíkokra vágjuk és előhűtjük a meghámozott, felszeletelt naranccsal, grapefruittal, zellerrel és almával együtt (az utóbbit citrommal meglocsoljuk, hogy ne barnuljon).

Ezt követően a tejszínes mártást készítjük el: a majonézt tálba öntjük, borsozzuk, citromlével, mézzel simára keverjük, majd óvatosan összedolgozzuk a felvert tejszínnel. 

Amikor a csirke- és gyümölcscsíkok kellően lehűltek, összekeverjük  a mártás 2/3 részével. Finomra vágott tárkonylevéllel (lehet szárított is), citrom- és narancshéjjal, citromlével, tárkonyecettel ízesítjük, óvatosan összekeverjük.

Tálalás előtt hozzáadjuk a saláták vékony csíkokra vágott közepét, a nagyobb levelekkel pedig a jól lehűtött tálalóedényt bélelhetjük ki, erre halmozzuk a salátát, tetejét leöntjük a maradék mártással, ízlés szerint díszítjük (pl. zöldfűszerrel).

Tipp Készíthetjük natúr kefírrel is, a tejszínes mártást elhagyva.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.