Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Vajaskifli Magditól
2010.10.07

Kép Hozzávalók 70 dkg liszt, 2 tojás + 1 db tojás a kenéshez, 1 doboz kefír, 1 dl olaj, 1 dl tej, 1ek cukor, 5 dkg élesztő, 25 dkg margarin és 1 ek só

Elkészítés  A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a 2 tojással, a kefírrel és az olajjal  összegyúrjuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és jól kidolgozzuk. A tésztából 8 cipót formázunk és meleg helyen, kendővel letakarva egy órán át kelni hagyjuk. Eközben a puha margarint a sóval habosra keverjük.

Először két cipót nyújtunk kb. 25-30 cm átmérőjű körökké, az egyiket megkenjük  a sós margarin negyedével, majd ráillesztjük  a második kinyújtott cipót. Ezután a tésztát éles késsel negyedekre vágjuk, majd a negyedeket harmadoljuk, így 12 körcikket kapunk, amelyekből  a kör szélétől indulva, kifliket formázunk. Folytatjuk  a többi cipóval, és amikor mind a 48  kifli elkészült, a tetejüket megkenjük tojással. Végül kizsírozott tepsibe rakva, forró sütőben mindet pirosra sütjük.

Tipp A tetejét megszórhatjuk  köménymaggal vagy reszelt sajttal is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.