Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Túrós pogácsa Manyitól
2011.05.21

2011-aprilis-mamiek-kecskemet-10.jpgHozzávalók 60 dkg finomliszt, 50 dkg zsíros túró, 35 dkg margarin, 2,5 dkg élesztő, 1,5 dl tej, 3 mk só, 1 tojás a kenéshez

Elkészítés Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A lisztet mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, túrót, a puha margarint és megsózzuk, majd alaposan összegyúrjuk. Meleg helyen egy órán át kelesztjük, lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk és apró pogácsákat szaggatunk belőle. A  tetejüket megkenjük felvert tojással, sütőpapírral bélet tepsibe sorakoztatjuk, és még kb. 20 percig pihentetjük, mielőtt forró sütőben pirosra sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.