Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 db félkilós, hosszúkás fehér cipó, 20 dkg párizsi, 20 dkg főtt, füstölt tarja vagy sonka, 2 keménytojás, 4 db háromszögletű sajt, 8 db kis csemegeuborka, 1 db piros kaliforniai paprika, 10 dkg vaj, 2 dl tejföl, só, bors ízlés szerint
Elkészítés A kenyerek mindkét végét levágjuk, belüket ügyesen kikaparjuk, hogy csak a héjuk maradjon meg, de vigyázzunk, hogy ne lyukasszuk ki őket. A vajat és a tejfölt a kikapart kenyérbéllel összedolgozzuk. Az összes többi hozzávalót apró kockákra vágjuk és egy mély tálban összekeverjük, majd egybedolgozzuk a kenyérbélből készült masszával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A masszát a két kenyérbe visszatöltjük, a kész vekniket alufóliába csomagoljuk és 24 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt éles késsel szeleteljük.
Tipp Zöldfűszereket is tehetünk az egyikbe, pl. apróra vágott petrezselymet vagy bazsalikomot; a másikat fűszerezhetjük egy kis erős paprikával. A töltelék készítéséhez maradék húsokat is felhasználhatunk.