Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Töltött kenyér Ildikótól
2010.06.23

KépHozzávalók 2 db félkilós, hosszúkás fehér cipó, 20 dkg párizsi, 20 dkg főtt, füstölt tarja vagy sonka, 2 keménytojás, 4 db háromszögletű sajt,  8 db kis csemegeuborka, 1 db piros kaliforniai paprika, 10 dkg vaj, 2 dl tejföl, só, bors ízlés szerint

Elkészítés A kenyerek mindkét végét levágjuk, belüket ügyesen kikaparjuk, hogy csak a héjuk maradjon meg, de vigyázzunk, hogy ne tojas.jpglyukasszuk ki őket. A vajat és a tejfölt a kikapart kenyérbéllel összedolgozzuk. Az összes többi hozzávalót apró kockákra vágjuk és egy mély tálban összekeverjük, majd egybedolgozzuk a kenyérbélből készült masszával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 

A masszát a két kenyérbe visszatöltjük, a kész vekniket alufóliába csomagoljuk és 24 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt éles késsel szeleteljük.

Tipp Zöldfűszereket is tehetünk az egyikbe, pl. apróra vágott petrezselymet vagy bazsalikomot; a másikat fűszerezhetjük egy kis erős paprikával. A töltelék készítéséhez maradék húsokat is felhasználhatunk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.