Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 8 db nagy méretű grillgomba (vagy ennek megfelelő több, közepes méretű csiperkegomba), 20 dkg főtt, füstölt tarja/sonka, 1 fej lilahagyma, 8 db koktélparadicsom, 2 db tojás, só, borsikafű, oregánó, 1/2 dl fehérbor, reszelt parmezán, 2 ek olívaolaj
Elkészítés A gombákat meghámozzuk, a tönköket kiszedjük és apró darabokra vágjuk. A sonkát is felkockázzuk. Az apróra vágott hagymát az olajon megfonnyasztjuk, sózzuk, hozzáadjuk a felaprított gombát, és a fehérborral együtt, fedő alatt félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a sonkát, az oregánóval fűszerezzük, és a fedőt levéve még kb. öt percig sütjük. Beledaraboljuk a koktélparadicsomokat, és a felvert tojásokat is belekeverjük, lágy rántottává sütjük.
A gombafejeket tűzálló tálba helyezzük, pár csepp olajjal megkenve, kevés sóval megszórva 200 fokos sütőben elősütjük (kb. 10 perc), majd a tölteléket púpozva ráhalmozzuk, és a sütőbe visszatolva további 10-15 percig készre sütjük.
Tipp Tálalás előtt megszórhatjuk reszelt parmezánnal.